Indicatie van de kosten

Elke bruiloft is voor mij maatwerk, waardoor geen enkele bruiloft hetzelfde is. En dus is de prijs ook altijd anders. De prijs is van meerdere aspecten afhankelijk, maar voornamelijk van de gekozen accommodatie.

Waarom ben ik zo goedkoop?

Maar mijn tarief is een vast tarief. Het is heel lastig vooraf in te schatten hoeveel uur er in het organiseren van jullie bruiloft zit. Het is zelden minder dan 70 uur en een enkele keer meer dan 100 uur. Een bruiloft organiseren in Zuid-Afrika kost veel tijd. De meeste weddingplanners vragen € 50 tot € 85 per uur. Dat zou neerkomen op € 3.500 – 8.500 voor mijn tijd. Omdat ik dit erg onrealistische bedragen vind, en ik het uiteraard ook gewoon leuk voor jullie wil houden, vraag ik beduidend minder. Hierdoor betalen jullie voor mijn hulp,  gemiddeld 85 uur,  dus maar ongeveer € 20 per uur.

De goedkoopste

Ik durf dus wel te zeggen dat jullie nergens een goedkopere weddingplanner zullen vinden. En ondanks mijn lage tarief zet ik mij 200% voor jullie in, ben ik (bijna) dag en nacht voor jullie bereikbaar, kunnen jullie altijd heel snel antwoord van mij verwachten en regel ik ook nog de beste deals voor jullie in Zuid-Afrika. De meeste fotografen waar ik mee samenwerk hebben een zeer speciaal tarief voor mijn bruiloften, waardoor jullie al gauw honderden euro’s besparen op hun factuur.

Trouwen in Zuid-Afrika goedkoper dan in Nederland?

Daarnaast is een bruiloft in Zuid-Afrika over het algemeen ook nog eens goedkoper dan een bruiloft in Nederland. Bij een bruiloft in Zuid-Afrika adviseer ik minimaal 3 overnachtingen in een mooie en luxe accommodatie voor een extra bijzondere bruiloft. Aansluitend de huwelijksreis door Zuid-Afrika en bijvoorbeeld Botswana, Namibië en/of Zimbabwe, maakt deze droombruiloft compleet (de huwelijksreis organiseer ik niet voor jullie, maar ik kan Lotte van Safari Design aanraden om dit voor jullie te regelen).

Om jullie een idee te geven van de kosten heb ik hieronder een deel van de mogelijkheden uitgewerkt. Dit zijn slechts suggesties en wijzigingen hierop zijn zeker mogelijk. Als ik jullie volledige bruiloft organiseer, dan begint het met het basis trouwarrangement en kan verder uitgebreid worden.

Maar als jullie zelf jullie bruiloft in Zuid-Afrika willen regelen, maar niet zo goed weten waar jullie moeten beginnen, dan kan ik jullie tijdens een brainstorm gesprek op weg helpen.

Brainstorm sessie:

Als jullie jullie eigen bruiloft willen regelen, dan kan ik jullie hierin adviseren. Ik kan jullie adviseren qua seizoenen, locaties, dagplanning, leveranciers et cetera. Zo’n sessie kost € 299, inclusief btw, voor ongeveer 3 – 4 uur.

Als jullie daarna besluiten om mij ook in te huren als weddingplanner, dan verreken ik deze € 299 met onderstaande bedragen.

Het papierwerk is heel erg lastig in Zuid-Afrika. Als jullie graag willen dat ik, naast deze brainstorm sessie, ook het papierwerk voor jullie regel, dan krijgen jullie dat pakket voor € 299 i.p.v. € 599.

En daarnaast is het mogelijk om onbeperkt vragen aan mij te stellen per WhatsApp.

Voor meer informatie over de brainstorm sessie en de WhatsApp service, klik hier.

Basis trouwarrangement zonder papierwerk:

Het basis trouwarrangement zonder het papierwerk kost € 1.650 in 2018 voor een safari bruiloft. In 2019 zal dit € 1.700 worden.

Het basis trouwarrangement zonder papierwerk voor een bruiloft in Kaapstad of de wijnvelden kost in 2018 € 1.775.  In 2019 zal dit € 1.875 worden.

Ik reken een vast bedrag voor het regelen van de trouwceremonie, exclusief het papierwerk. Dit is inclusief mijn werk en tijd. Ik ben gemiddeld 70 tot 100 uur met een bruiloft bezig. Ik hanteer een vaste prijs, zodat jullie vooraf precies weten wat jullie bruiloft gaat kosten.

Btw:

In de meeste gevallen boek ik ook de accommodatie voor jullie. In dat geval hoef ik geen btw door te bereken over mijn tarief, de ambtenaar, de fotograaf enzovoorts. Indien jullie zelf jullie eigen accommodatie boeken, dan ben ik helaas genoodzaakt om 21% btw bovenop bovenstaande bedragen toe te voegen. Bijvoorbeeld: het basisarrangement zonder papierwerk voor een safari bruiloft kost dan € 1.775 plus 21% = € 2.148. Voor deze € 373 kunnen we uiteraard ook een mooie kamer voor jullie boeken 😉

Inclusief:

Ik help jullie met het visualiseren van jullie droombruiloft in combinatie met de mogelijkheden in Zuid-Afrika. Ik spreek graag persoonlijk met jullie af, zodat we al jullie wensen door kunnen nemen. En uiteraard geef ik jullie advies en laat ik jullie allerlei mogelijkheden zien. Ik communiceer met de accommodatie, trouwambtenaar, fotograaf en eventuele videograaf, bakkerij, bloemist enzvoorts. Ik zorg dat zij volledig op de hoogte zijn van al jullie wensen.

Hierdoor is het meestal niet noodzakelijk dat ik met jullie mee ga naar Zuid-Afrika.

Exclusief:

Indien jullie meer styling willen dan standaard in het pakket aanwezig zit, dan komen daar wel extra kosten voor bij. Indien het wel handig (of noodzakelijk) is dat ik met jullie mee ga naar Zuid-Afrika, dan zijn mijn reiskosten naar Zuid-Afrika ook nog niet meegenomen in bovenstaande prijzen.

Opties als papierwerk, accommodatie, fotograaf, toost & taart, bruidsboeket, eventuele ‘wedding set up fee’ etc. zijn exclusief. Afhankelijk van de gekozen trouwlocatie kunnen er ook reis- en verblijfkosten voor de trouwambtenaar, fotograaf en eventueel videograaf bijkomen. Uiteraard verblijven zij dan in een goedkope B&B.

Voor meer informatie over het trouwpakket zonder papierwerk, klik hier.

Basis trouwarrangement met papierwerk:

Het basis trouwarrangement met het papierwerk is € 300 duurder dan de prijzen zonder papierwerk.

Al mijn advies over de benodigde (trouw)documenten en de bruiloft zit ook inbegrepen in de prijs. En ook al het papierwerk in Zuid-Afrika voor het verkrijgen van het officiële Zuid-Afrikaanse trouwdocument. Deze zal onder andere zijn voorzien van de voor de Nederlandse/Belgische wet verplichte Apostille.

Voor meer informatie over het trouwpakket met papierwerk, klik hier.

Alleen papierwerk

Vanaf € 599, inclusief btw

Ik word steeds vaker benaderd door bruidsparen die zonder mij in Zuid-Afrika zijn getrouwd. Echter lukt het dan niet de juiste papieren te regelen. Of het duurt jaren. Uiteraard kan en wil ik deze bruidsparen graag helpen, omdat zij in een onmogelijke situatie zijn beland. Het kost mij echter erg veel tijd om de reeds gemaakte fouten te herstellen om alsnog het Unabridged Marriage Certificate te verkrijgen.

Meestal lukt het mij wel om dit alsnog voor elkaar te krijgen, afhankelijk van de fouten die zijn gemaakt. Indien jullie de bruiloft niet bij mij geboekt hebben en pas na de bruiloft bij mij komen, dan is het basistarief voortaan € 599 voor het regelen van het papierwerk. Per gemaakte fout reken ik € 75 extra. Dit omdat hij mij heel wat extra uren kost om Home Affairs te overtuigen om het toch goed te keuren. Elke fout moet bij elk loket weer opnieuw uitgelegd worden. Als ik alleen het papierwerk voor jullie regel, dan ben ik verplicht 21% btw in rekening te brengen.

Mochten jullie reeds in Zuid-Afrika getrouwd zijn en het papierwerk via de Zuid-Afrikaanse Ambassade in Nederland zelf aan het regelen zijn, dan kan ik ook dat proces versnellen. Via de Ambassade duurt het soms jaren voordat jullie het Unabridged Marriage Certificate hebben. Dit heeft heel veel negatieve effecten op jullie leven. Ik informeer jullie graag over wat deze gevolgen zijn en waarom het zo belangrijk is dat het papierwerk snel wordt geregeld. En uiteraard zal ik jullie informeren over hoe ik dit proces voor jullie kan versnellen.

Jullie kunnen vrijblijvend contact met mij opnemen en de situatie voorleggen. Ik zal dan nagaan of ik het voor jullie op kan lossen, welke fouten er eventueel gemaakt zijn en wat de prijs zal zijn. Op basis daarvan bepalen jullie of jullie mijn hulp nodig hebben.

Voor meer informatie over het papierwerk, klik hier.

Accommodatie opties

Onderstaande voorbeelden zij voor 3 overnachtingen en gebaseerd op 2 personen (het bruidspaar).

Safari

Vanaf € 900 voor 2 personen voor 3 nachten (inclusief alle maaltijden, drankjes en activiteiten)

Ik werk samen met diverse luxe safarilodges in Zuid Afrika. Omdat alle lodges waar ik mee samen werk zich bevinden in Big5 gebied, bestaat de kans dat je ’s ochtends wakker wordt met het gebrul van leeuwen in de verte. De prijzen variëren van € 150 – € 950 per persoon per nacht. Bij de safarilodges zijn alle maaltijden, 2 gamedrives per dag en in de meeste gevallen alle lokale drankjes inbegrepen.

Kaapstad

Vanaf € 500 voor 2 personen voor 3 nachten (inclusief ontbijt)
In Kaapstad werk ik samen met diverse mooie guesthouses. De ene accommodatie staat bijvoorbeeld aan het strand, een andere juist hoger op een berg boven Kaapstad met een geweldig uitzicht. Sommige hotels hebben een eigen restaurant, bij andere diner je buiten de deur. De prijzen variëren van € 80 – € 300 per persoon per nacht. Dit is inclusief ontbijt.

Wijnvelden 

Vanaf € 500 voor 2 personen voor 3 nachten (inclusief ontbijt)
In de Cape Winelands werk ik samen met een aantal luxe en bijzondere accommodaties. Met dramatische bergen op de achtergrond van de wijnvelden kun je hier heerlijk genieten van de vele wijnen. De prijzen variëren van € 80 – € 300 per persoon per nacht. Dit is inclusief ontbijt.

Paarden

Vanaf € 1.950 voor 2 personen voor 3 nachten (inclusief alle maaltijden, drankjes en activiteiten)

Ook hier werk ik samen met een geweldige lodge.  De nadruk ligt op paardrijden. Maar er zijn meer dan genoeg andere activiteiten voor de mensen die liever (af en toe) iets anders doen. Deze lodge heeft geen gevaarlijke dieren. Dus je kan overal veilig rijden, fietsen of wandelen tussen de giraffen, zebra’s, neushoorns en antilopen. De prijzen van de kamers beginnen bij € 325 per persoon per nacht (afhankelijk van de wisselkoers). Hierbij inbegrepen zijn alle maaltijden, alle lokale dranken evenals de activiteiten.

Trouwambtenaar

Vanaf € 250

Ik werk samen met goede en betrouwbare trouwambtenaren. Zij zorgen voor een mooie en bijzondere ceremonie. Een paar van mijn ambtenaren zijn ook bevoegd om op de juiste manier het papierwerk in te dienen, zodat jullie ook officieel in Zuid-Afrika kunnen trouwen.

Fotograaf

Vanaf € 150 per uur

Ik werk samen met 6 hele goede, ervaren en professionele bruidsfotografen verspreid over Zuid-Afrika. Afhankelijk van jullie wensen zullen we bekijken hoeveel uur ze aanwezig zullen zijn, maar meestal is dit 4 tot 5 uur. Zij hanteren allemaal een eigen pakketprijs, afhankelijk van het aantal uren. Daarnaast komen er nog reiskosten (en eventueel overnachtingskosten) bij.

Wedding fee accommodaties

Vanaf € 0

Sommige accommodaties rekenen een bedrag voor het klaarzetten van alles wat met jullie bruiloft te maken heeft. Bij de meeste lodges zit er in dat geval ook wat extra’s bij, zoals de bloemen en de taart. Een aantal accommodaties rekenen hier (nog) niks voor. Deze kosten zijn dus afhankelijk van de accommodatie en eventueel van wat er allemaal geregeld moet worden.

Nogmaals, dit zijn slechts enkele suggesties en allerlei wijzigingen hierop zijn dus mogelijk. Zoals meer of minder overnachtingen. Of  bijvoorbeeld een ander type kamer. Bovendien heeft de gekozen periode (hoog- of laagseizoen) een grote invloed op de prijs. Maar ook andere accommodaties, prijzen voor eventueel meekomende gasten etc. zijn op te vragen. Wellicht ten overvloede, maar de vlucht naar Zuid-Afrika is niet inbegrepen.

De kosten zijn afhankelijk van jullie wensen en we kunnen op basis van jullie budget de mogelijkheden bekijken.

Alle genoemde tarieven zijn onder voorbehoud van tussentijdse (koers-)wijzigingen.

Voor meer informatie over wat een bruiloft in Zuid-Afrika kost, lees ook mijn blog “Trouwen in Zuid-Afrika is goedkoper dan trouwen in Nederland“.

Onze meest recente blogposts:

Dus trouwen in Zuid-Afrika. Want een destination wedding. We gaan ook de kosten van trouwen in het buitenland bekijken. Ten eerste omdat het super mooi is. Ten tweede omdat trouwen in Afrika geweldig is. Want dat is het! Dus trouwen in Zuid-Afrika. Want een destination wedding. We gaan ook de kosten van trouwen in het buitenland bekijken. Ten eerste omdat het super mooi is. Ten tweede omdat trouwen in Afrika geweldig is. Want dat is het!

© Copyright - Fundisa Weddings | Iris Diekstra, e-mail: iris@fundisa-weddings.nl, telefoonnummer 06 3308 1443 (ook WhatsApp)