Impi’s Adventures

Reisverhalen

Nederland

Dinsdag 11 oktober om 18:00 uur staan we bij het bord dat we Nederland inrijden. Uiteraard moet daar even een foto bij gemaakt worden. We parkeren de auto net naast de snelweg en maken de foto’s. We moeten nog even wennen dat dit niet Afrika of het Midden Oosten is, waar iedereen gewoon midden op de snelweg stopt, als hem/haar dat zo uitkomt. Hier worden we raar aangekeken.

  

Dan rijden we verder Nederland in. Vanaf Venlo moeten we nog een uur rijden naar Wijchen. Ongeveer 20 kilometer voor we thuis zijn, begint Klaas haar vliegbox die al sinds Zuid Afrika op het dak staat, steeds heftiger te bewegen. Als de bak opeens half naar achteren klapt stoppen we direct en blijkt de span band gebroken te zijn. Sinds Zuid Afrika heeft die span band het gehouden en nu begeeft ie het. Hoe krijgen we het voor elkaar?? Waarschijnlijk komt het door de regen en wind, want die hadden we natuurlijk niet zo veel de afgelopen 2 jaar.

 

Sinds ongeveer 100km voor de grens hadden we regen en ook hier regent het vrolijk verder. We proppen de bak op de koelkast en rijden naar Wijchen. Het is raar om over wegen te rijden die zo bekend zijn. Het voelt alsof we hier gisteren nog gereden hadden. We hadden voorspeld dat we rond 20:00-21:00 uur bij papa thuis zouden zijn, maar het was pas 19:30 uur toen we Wijchen inreden.

We reden eerst langs de wijk waar Ro’s ouders wonen, maar we wisten niet waar, want ze waren daar anderhalf jaar geleden heen verhuisd. We besloten een rondje erdoor te maken om te zien of we hun auto zagen. Direct zagen we de auto en herkenden we de meubels in het huis er tegenover. We toeterden luid en liepen naar de deur. We dachten dat we, nu we zo vroeg waren, we ze alleen mee zouden nemen naar papa’s huis. Maar na een rondleiding, een stukje taart en nog een soepje, was het al half 9. Daarna snel met z’n vieren naar papa’s huis waar tot onze verbazing Angelique, papa, mama, Henry en Mattijs geduldig op onze komst zaten te wachten. Het was geweldig iedereen weer te zien. Tegen middernacht gaat iedereen weer naar huis en laat papa zien hoe hij het huis heeft aangepast voor onze komst. We hebben de hele bovenverdieping voor onszelf. De reis is nu echt voorbij en we zijn na bijna 2 jaar reizen, 3 continenten, 29 landen, 2 lekke banden, 59.707 kilometer, 28.403 foto´s en ongeveer € 45.000 weer thuis. We zijn van 16 oktober 2009 tot 11 oktober 2011 weggeweest en we hebben van elke seconde genoten! Voor een compleet overzicht van de kosten van onze reis, klik hier.

   

  

We willen van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken. Onze ouders stonden altijd voor ons klaar om dingen in Nederland te regelen, wat voor ons vaak heel lastig was vanuit Afrika. Papa’s en mama’s: heel erg BEDANKT!!! Maar ook bedanken we alle mensen die trouw onze reisverslagen lezen en ons altijd even lieten weten als het te lang duurde voor het volgende verslag kwam. De bedoeling van de verslagen waren vooraf eigenlijk alleen voor eigen gebruik, omdat ik niet dacht dat iemand mijn ellelange verslagen zou lezen, maar we waren verrast door de vele reacties dat jullie dit toch allemaal doorlezen. Op de momenten dat ik geen zin had om de verslagen te schrijven was de gedachten aan jullie voldoende om dit vol te houden. BEDANKT daarvoor! En natuurlijk willen we iedereen bedanken die ons tijdens onze reis is op komen zoeken en iedereen die we onderweg hebben ontmoet. Dankzij jullie is de reis beter geworden dan we ooit hadden durven hopen.

We zijn dankbaar dat we deze reis hebben kunnen maken en dat het allemaal zo goed is verlopen. Het was elke cent, frustratie, traan en irritatie waard! We zullen de afgelopen twee jaar nooit meer vergeten!!

We hebben 52.928,6 kilometer met Impi gereden. Daarnaast hebben we 4.500 kilometer met de 4 huurauto´s in Zuid Afrika gereden en 2.278,7 kilometer met de vrachtwagen in Saudi Arabia gereden. In totaal hebben we dus 59.403 kilometer gereden. Inclusief bussen, minibussen, taxi´s, boten, schepen en dergelijke hebben we meer dan 60.000 kilometer gereden en gevaren.

Onze route door Europa:

Onze complete route door Europa, Afrika, het Midden Oosten en weer door Europa:

© Copyright - Fundisa Weddings | Iris Diekstra, e-mail: iris@fundisa-weddings.nl, telefoonnummer 06 3308 1443 (ook WhatsApp)