IMPI’s ADVENTURES

Onze hondjes

Steffi en Klaasje

In 2005 hebben hebben we er voor gekozen om een oudere hond uit het asiel te halen. Na maanden zoeken vonden we op dierenasiels.com een border collie van 8 jaar oud. Toen we haar op gingen zoeken was ze het allerzieligste hondje dat je ooit hebt gezien. Omdat ze nogal agressief was, durfde maar 1 medewerker van het asiel haar uit haar hok te halen. Als hij er niet was, werd ze met een tuinslang het hok uitgespoten. Klaasje is heel bang om opgesloten te zijn, zelfs nu nog. Wij dachten alttijd dat ze in haar leven mishandeld was, omdat ze heel bang was als we een bal in haar richting schopte. Dan kroop ze ineen. Ze wist niet wat spelen was en was erg agressief. De hondengedragstherapeut heeft ons redelijk kunnen helpen: Klaasje heeft angstagressie en ze dacht dat ze nooit was gesocialiseerd.

In november 2009, een maand na ons vertrek naar Afrika, kregen we bericht van de vorige eigenaresse van Klaasje. Ze had ons, helaas net te laat, gevonden, maar ze heeft ons veel kunnen vertellen over Klaasje. Ze is gelukkig nooit mishandeld en alle angst en agressie stamt uit haar asieltijd. Voor ons een hele opluchting dat ze ook een goed leven heeft gehad voor het asiel.

In 2006 vonden we dat Klaasje redelijk gesocialiseerd was, maar om haar echt beter met andere honden te leren omgaan, “moesten” we nog een hond nemen. Omdat Klaasje niet met drukke honden overweg kan, besloten we weer op zoek te gaan naar een oudere hond. Na een tijdje vonden we Steffi. Steffi zat in het seniorenverblijf van het asiel in Tholen, Zeeland. We belden het asiel, maar ze was al opgehaald. De proeftijd was nog niet voorbij, dus aan het eind van de week mocht ik terugbellen. Na die week werd ze teruggebracht omdat ze te bang was voor de grote machines in de drukkerij (!). Het asiel had besloten haar eerst te laten onderzoeken door een dierenarts omdat ze ondertussen erg ziek was en niet meer kon plassen. We zijn toch gelijk naar Tholen gereden om haar vóór de operatie nog te zien. Ze had heel veel pijn en was erg lusteloos. Ro dacht dat dit geen geschikte hond voor ons was, maar ik was op slag verliefd. De week daarop werd ze geopereerd (grote blaasstenen) en 10 dagen later mochten we terugkomen. Ze was een totaal andere hond. We hebben haar gelijk meegenomen. Ze was toen 13.5 jaar oud. Steffi is als 3 jarige (dat schatte ze destijds) gevonden en naar het asiel gebracht. Daar is ze opgehaald door een wat oudere dame. In het voorjaar van 2006 is zij over een plasje van Steffi uitgegleden en in het ziekenhuis beland. Na 3 maanden revalideren kwam de conclusie dat ze niet naar huis kan, maar naar een verzorgingstehuis moest. En daar mag Steffi niet mee naar toe. Met veel verdriet heeft ze Steffi toen naar het asiel laten brengen, waar wij haar in oktober hebben opgehaald. Toevallig ben ik achter haar adres gekomen en ze belt minimaal 1x per week hoe het met Steffi gaat. We zijn ook 5x op bezoek geweest, maar aangezien we ruim 2.5 uur rijden uit elkaar wonen, gaan we niet zo vaak.

Op 30 juli 2009 is Steffi op 16 jarige leeftijd helaas overleden. Begin juli was het gezwel dat al sinds oktober 2008 aan het groeien was op haar borst gesprongen. We hebben haar laten opereren en het gezwel leek volledig weg. Haar herstel was wonderbaarlijk goed gegaan. Helaas werd ze 2 weken later ineens ziek (koorts, slap, niet eten). Ze heeft gelijk pijnstillers, koortsverlagende medicijnen en antibiotica gehad, maar het gaf weinig resultaat. Op dinsdagavond was er niks aan de hand, op woensdagochtend wilde ze niet meer opstaan, woensdagmiddag was de koorts weg en at ze weer, op donderdag weigerde ze al het eten en medicijnen en op donderdagavond hebben we haar in laten slapen. Waarschijnlijk was de kanker in een paar dagen tijd door haar hele lichaam gegaan. Het zat ineens in haar longen (ze was heel benauwd) en in haar rechtervoorbeen (die deed veel pijn). De dierenarts kon niks meer voor haar doen.

We hebben haar laten cremeren. De helft van haar as gaat naar haar vorige eigenaresse in een mooie urn. De andere helft nemen we mee naar Afrika, waar we haar as zullen uitstrooien op een mooie plek.

Gelukkig gaat het wel goed met Klaasje. Ze is nu 12 jaar. Ze gaat mee naar Afrika. Klaasje is gek op autorijden en ik denk dat ze het erg leuk gaat vinden.

Gegevens

Klaasje

Border Collie

Teefje

Geboortedatum 11-06-1997

Bij ons sinds 05-11-2005

Steffi

Border Collie x Husky

Teefje

Geboortedatum 01-07-1993

Bij ons sinds 30-10-2006

Overleden 30-07-2009

IN MEMORIAM

Steffi

© Copyright - Fundisa Weddings | Iris Diekstra, e-mail: iris@fundisa-weddings.nl, telefoonnummer 06 3308 1443 (ook WhatsApp)