IMPI’s ADVENTURES

Chimfunshi Wildlife Orphanage

In Zuidelijk Afrika is in 1983 een zwaargewonden chimpanseebaby naar het huis van David and Sheila Siddle in Zambia gebracht. Zij hebben deze baby, genaamd Pal, onder hun hoede genomen. Niet lang daarna werd de wet tegen het illegaal houden chimps eindelijk strenger aangepakt en werden er steeds meer chimps gebracht.

 

        3 baby’s van de kleuterklas                                   Clement, meer dood dan levend bij aankomst

In Afrika worden zelfs vandaag de dag nog hele groepen chimpansees in het wild afgeslacht, waarna de baby’s van hun dode moeders worden gertrokken en verkocht worden als huisdier. De meeste baby’s overleven dit niet. Voor elke levende chimpansee in circussen, bij fotografen op stranden en bij mensen thuis, zijn er vele gestorven. In Chimfunshi worden chimpansees opgevangen en teruggeplaatst tussen hun soortgenoten. Ze leren weer hoe het is om chimpansee te zijn.

David and Sheila Siddle

Helaas is David overleden, maar Sheila zorgt nog steeds voor “haar” chimps.

In 2009 zullen wij van Wijchen naar Zuid Afrika gaan rijden in onze landrover en met onze 2 honden. Wij willen geld inzamelen voor Chimfunshi en zodra we in Zambia zijn zullen we daar als vrijwilligers gaan werken.

Commando                                    Karla

In 2002 heeft Sheila Siddle een boek geschreven over haar leven met deze geweldige dieren en alle andere dieren die ze heeft opgevangen, zoals Billy het nijlpaard. In samenwerking met Chimfunshi Wildlife Orphanage in Zambia willen wij zowel vóór als tijdens onze reis  geld inzamelen voor deze non-profit organisatie. Wij hebben 25x het boek “Mijn Apenfamilie” van Sheila Siddle t.w.v. € 16,95  in kunnen kopen voor € 5,50 per stuk. Iedereen die € 20 of meer wil doneren kan van ons het leuke, maar ook ontroerende boek “Mijn Apenfamilie” voor € 7,50, gratis thuisbezorging, overkopen (op=op). Voor een eerste indruk van dit boek, stuur ons ‘n mailtje. Stuur ons eerst een mail als u het boek wilt kopen, dan kunnen wij aangeven of verzendkosten nodig zijn. Uiteraard zijn kleine donaties ook van harte welkom!

Vanaf oktober 2009 kunnen de donaties aan Chimfunshi rechtstreeks gestort worden aan World of Wildlife, waarmee wij samenwerken. Zij beheren het geld en maken het over aan Chimfunshi. De € 640 die wij hebben opgehaald zullen ook door hun beheerd worden.

World of Wildlife is geregistreerd bij het ANBI, waardoor een donatie aan hun aftrekbaar is van de belasting.

Op dit moment wonen er ruim 70 chimpansees op Chimfunshi, waaronde Val en Kathy:

VAL

Geslacht: mannelijk. Gearriveerd: 28 maart 2001.

Leeftijd bij aankomst: 17 maanden

KATHY

Geslacht: vrouwelijk. Gearriveerd: 28 maart 2001.

Leeftijd bij aankomst: 3 jaar

Val is samen met Kathy naar Chimfunshi gebracht na een 7 maanden durende “reis” van Nigeria, Egypte naar Qatar (Arabisch emiraat). Ze waren, dankzij hun gewiebel in de veel te kleine box, gevonden door de douane op de luchthaven toen ze waarschijnlijk gesmokkeld zouden worden naar het Midden Oosten. Gedurende het onderzoek hebben ze maanden in de dierentuin van Qatar gewoond. Momenteel wonen ze in Chimgunshi waar ze al goed zijn gewend, maar Kathy heeft nog niet veel vertrouwen in mensen.

Tess & Toni

Iedereen die een donatie maakt voor Chimfunshi Wildlife Orphanage (of een ander project dat wij gaan bezoeken), zal vermeld worden op onze website. Ook kunt u op deze website de exacte besteding van het geld vinden.

Voor meer informatie, kunt u een mail sturen naar irisenro@hotmail.com en/of kijk op www.chimfunshi.org.za.

Wij willen u alvast danken voor uw eventuele steun.

Sinky

Hieronder staan de eerste bladzijdes van dit boek:

© Copyright - Fundisa Weddings | Iris Diekstra, e-mail: iris@fundisa-weddings.nl, telefoonnummer 06 3308 1443 (ook WhatsApp)