Terug naar begin»

 

 

 

 

 

 

IMPI's ADVENTURES

 

Nieuwtjes

Laptop

De harde schijf bleek te zijn gecrasht. We hebben een nieuwe gekocht en sinds begin januari hebben we eindelijk weer een laptop. De eerste dagen bezig geweest met alle foto's van Mali, Burkina Faso en Ghana bekeken en uitgezocht. In Accra hadden we op 14-1 eindelijk snel internet, zodat we de virusscanner konden downloaden. Nu moeten alle emails nog binnengehaald worden en dan kunnen de foto's op de website gezet worden.

 

Laptop

De laptop is in Bamako gecrasht en we hebben de installatie CD's nodig, die we uiteraard vergeten zijn en hier nog nergens hebben kunnen vinden. Het bijhouden van het reisverslag en de foto's kost nu aanzienlijk meer moeite en tijd. We hopen dit snel op te lossen of we kopen een nieuwe laptop.

 

Impi

De auto doet het goed. De problemen die we in de eerste 2 weken zijn tegengekomen waren allemaal goed op te lossen. Oké, het olieverbruik was buitensporig hoog door de lekkages aan "alle" kanten, maar nu lekt er op het moment niks meer. We hebben nog geen piste gereden, dus we weten nog niet wat ze precies kan.

 

Afrika

Op 16 oktober 2009 was het dan eindelijk zover: we zijn vertrokken. AFRICA, HERE WE COME!

 

Impi

Een kleine tegenslag met de landrover: op 20 september kwamen we er achter dat zowel de versnellingsbak als de tussenbak vervangen moeten worden. Aangezien deze in Engeland besteld moeten worden en in de garage gemonteerd moeten worden, kwam onze streefdatum van 1 oktober zwaar onder druk te staan. Vandaag, 4 oktober, staat de auto nog in de garage, omdat we gelijk nog een aantal andere dingen hebben laten doen, en blijft daar tot in ieder geval 6 oktober. We hopen tussen 10 en 15 oktober te vertrekken.

 

Ontslag

Eind juli 2009 hebben we beide ontslag genomen per half september. Ro's laatste werkdag zal vrijdag 28 augustus zijn, mijn laatste werkdag een week later.

 

Vertrekdatum

De verjaardag van de moeder van Ro gaan we samen met Ro's ouders, zussen en schoonbroer en neefje vieren in Marokko van 3 tot 7 november 2009 Voor ons is geen vliegticket gekocht, dus onze reis kan nu tot uiterlijk 15 oktober 2009 worden uitgesteld. We moeten nu dus wel.......

 

Grote knuffelinzameling

Wij hebben in april en mei 2009 knuffels ingezameld en deze vervolgens op rommelmarkten verkocht, om zo geld in te zamelen voor Chimfunshi (zie "goede doelen").

Deze actie heeft € 58,65 opgebracht.

 

satelliettelefoon

Van papa, mama en opa (van Iris) hebben we een Satelliettelfoon Iridium 9505A met Afrika kaart gekregen.

 

Daktent

Op marktplaats heeft Roderick een geweldige daktent gevonden voor een spotprijsje (€ 350). Op zaterdagochtend gelijk gebeld en op zondag zijn we naar Drachten gereden om hem op te halen. We zijn er heel  bij mee. Het matras is 1.60 meter breed en bijna 2.00 meter lang. Wij zijn beide groot (1.88 en 1.80) dus een ruime tent vonden we wel een fijn idee. Hoe lief we elkaar ook vinden, als het erg warm is 's nachts is het ook fijn om niet tegen elkaar aangeplakt te hoeven liggen. 

 

Huis

Ons huis is verkocht en overgedragen aan de nieuwe bewoners op 25 mei 2009. Alle meubelen zijn verkocht. Al onze bezittingen passen in 6 kleine verhuisdozen, waarvan 3 dozen vol fotoalbums.

 

Impi

Op 3 april 2009 hebben we onze landrover gekocht. We hebben 6 maanden om deze Afrika-proof te maken.

 

Huis

Op 12 maart 2009 was de verkoop van ons huis definitief. Het koopcontract was getekend en de ontbindende voorwaarden waren verlopen. De overdracht van ons huis zal zijn op 25 mei 2009.

 

 

 

 

 

YourCompany.Com © 2003 • Privacy Policy • Terms Of Use